Blog

Wat doet aloë vera gel met je gezondheid?

Aloë vera is een cactusachtige vetplant met stekelige groene bladeren. We kennen hem vooral als populaire kamerplant. Maar wist je dat aloë vera niet alleen in het oog springt in je woonkamer als kamerplant, maar ook wordt gebruikt voor allerlei cosmetische en medicinale doeleinden?

Wat is aloë vera?

Sinds de oudheid wordt aloë gebruikt als een traditioneel kruidengeneesmiddel, vooral voor een zachte en gehydrateerde huid. Niemand minder dan Cleopatra was fan van dit natuurproduct. Vooral de gel uit de bladeren en gele latex worden gebruikt in huidverzorgingsproducten. Aloë vera wordt zowel in- als uitwendig gebruikt. Deze tropische plant wordt traditioneel gebruikt tegen vervelende huidproblemen zoals eczeem, acne, psoriasis, insectenbeten, herpes en zonnebrand. Aloë vera is nu zelfs effectief tegen obstipatie of verstopping. Naast gel is het nu ook verkrijgbaar als natuurlijk voedingssupplement, als zalf, als drank en in heel wat verzorgingsproducten zoals in shampoo, tandpasta, scheergel en handzeep.

De voordelen van Aloë vera gel

Aloë vera gel kan ingezet worden om:

  • De gezondheid van je huid te herstellen en haar natuurlijk verouderingsproces te vertragen
  • Beschermt tegen allerlei huidproblemen zoals acne, puistjes, eczeem, psoriasis, ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes
  • Stopt constipatie of verstopping
  • Vermindert tandplak

Hoe aloë vera gebruiken?

Het gebruik van aloë vera hangt af waar je dit natuurproduct wilt voor inzetten. Aloe vera creme, gel of zalf gebruik je als verjongingskuur. Inwendig gebruik je het als voedingssupplement of als sap, en dit als hulp voor een goede spijsvertering. Voor gebruik van aloë vera en zeker bij diabetes, darmaandoeningen, aambeien, nierproblemen of regelmatig medicijngebruik raadpleeg je best je vertrouwde huisarts. Kinderen jonger dan 12, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en diabetespatiënten kunnen best geen aloë vera gebruiken.

Conclusie

Aloë vera is een puur natuurproduct met een hoge voedingswaarde en een hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Je koopt het best online. Daar vind je Aloe vera gel met de hoogste kwaliteit zodat je maximaal van al zijn voordelen geniet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *