Blog

Pallets kopen: wat kun je er allemaal mee?

Al jaren zien we dat mensen meubels bouwen van oude pallets, waarvan zeker 80% een bed betreft. Pallets kopen wordt dan ook steeds populairder. Het is immers een super makkelijke manier om een bed te bouwen, want je schuift gewoon 4 grote pallets tegen elkaar aan. Eventueel maak je ze aan elkaar vast met wat tussenlatjes (die zie je onder het matras toch niet) waardoor ze niet kunnen schuiven. Pallets kopen kun je in diverse winkels doen, maar het makkelijkst is natuurlijk om ze online te bestellen. Er zijn meer dan genoeg webshops die pallets aanbieden, waarbij je doorgaans kunt kiezen tussen gebruikte en nieuwe exemplaren.

Welke pallets moet je kopen?

Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven aan je pallet bed of bank dan kun je natuurlijk het beste de allergoedkoopste, tweedehands pallets kopen. Deze heb je al vanaf zo’n €15 per stuk. Als het voor een bed is dan ben je dus slechts €60 kwijt voor de gehele bedbodem, wat stukken goedkoper is dan wanneer je een heel bed zou kopen! Niet voor niets is een pallet bed zo populair. Wil je liever een minder doorleefde look of vind je tweedehands pallets niet zo hygiënisch? Heel begrijpelijk, dan kies je gewoon voor nieuwe exemplaren. Deze zijn natuurlijk wel wat duurder dan tweedehands pallets kopen, maar ze zien er wel veel beter uit en je hebt er minder snel last van splinters of loszittende stukjes hout.

Hoe bouw je zelf een pallet bank?

Naast een bed kun je natuurlijk ook pallets kopen om er een bank van te maken. Dit is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Neem een paar pallets als bodem (eventueel twee bovenop elkaar) en bevestig een andere pallet aan de achterkant. Zoek een paar mooie, dikke kussens uit om de boel mee aan te kleden, en klaar is je nieuwe pallet bank! Zeker als je hem leuk afstylet kan het er net zo leuk uitzien als een normale bank, en misschien nog wel leuker!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *