Blog

Helemaal hip: de leukste luchtplantjes

Luchtplantjes: ze zijn helemaal hot en happening. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Luchtplantjes zijn een speciaal soort plantjes, ook wel airplants genoemd. Deze plantjes zitten niet in potgrond, maar groeien gewoon in de 'open lucht'. Ze zijn vaak super klein, ze passen meestal in je handpalm. Ze hebben een vrolijke, fel groene kleur en hebben soms wat bijzondere of gekke vormen. Op reclames, tv-programma's en in tijdschriften komen ze naar voren: eigenlijk móét je gewoon zo'n luchtplantje in huis hebben. 

Hot en happening

Het is een trend: kamerplanten horen erbij. Ze geven kleur, sfeer en halen bovendien ook nog eens alle vuil en stofjes uit de lucht weg. En ze zijn natuurlijk mooi om naar te kijken. Luchtplantjes doen absoluut niet onder voor de andere kamerplanten. Ze zijn net zo mooi en karaktervol, maar hebben daarnaast vrij minimale verzorging nodig. Je hoeft ze alleen maar wekelijks even te besproeien met water. 

Tillandsia's
De meest voorkomende soort onder de luchtplantjes is de Tillandsia. Het is een plantje dat lijkt op een soort bolletje gras. De Tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico en het zuidelijke gedeelte van de Verenigde Staten. Hier groeide het op rotsen en op bomen, in gebieden waar het regenachtiger was. De plantjes nemen via kleine schubjes water op uit de lucht, en daar hebben ze dan genoeg aan.
In Nederland vinden we de Tillandsia’s niet in het wild, maar in de woonkamer. Deze plantjes zijn super schattig vanwege hun leuke groene kleur en het kleine formaat. 

Creatief
De luchtplantjes bieden ontzettend veel mogelijkheden voor creatieve ideeën. Op sommige webshops wordt Tillandsia mos in een schelp vast gemaakt. Tillandsia mos ziet er namelijk uit als lange, groene, krullerige slierten, waardoor de creatie op een kwalletje lijkt. Je kunt de plantjes natuurlijk ook in een glazen huisje plaatsen, of een leuke standaard. Er zijn intussen meer dan genoeg sites die inspiratie bieden om als een Do It Yourself’er aan de slag te gaan, of om iets kant- en- klaars te kopen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *