Blog

Handgemaakte vazen

De trend die anno 2021 enorm populair begint te worden is die van de handgemaakte vazen. Je ziet het overal steeds meer terugkomen. Waar het voorheen een gewoonte was om vazen in allerlei groothandels te kopen, zie je hedendaags steeds meer mensen die vazen zelf met de hand maken. Het bespaart een hoop geld en het is ook nog eens enorm leuk om te doen. Het is een hobby die niet gelijk alledaags is of super voordehand liggend lijkt te zijn, maar het is minder moeilijk dan het lijkt. Je hebt alleen de materialen, de tijd en de inspiratie nodig. Als je die inspiratie niet hebt, kan je die zelfs bij anderen opdoen. Je maakt de vaas uiteindelijk toch zelf.

Leuke hobby

Het zelf maken van een vaas is iets wat mensen niet zo snel zouden doen. Maar er zitten heel veel voordelen aan. Het is ten eerste een hobby die veel mensen stiekem goed ligt. Het biedt de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten en het schept rust. Door je eigen inspiratie de vrije loop te laten gaan, kan je je emoties of je gevoel kwijt in de vaas die je maakt. Dit kan prettig zijn om vervolgens terug te zien in je eigen interieur, maar het kan ook een mooie en persoonlijke toevoeging zijn aan een ander zijn interieur. Het is namelijk ook een optie om zelfgemaakte vazen of houtwerken van andere mensen te kopen in boetiekjes en kleine winkeltjes. Zo support je kleinere bedrijven, wat zeker in deze tijd een groot gebaar is.

Kleine ondernemers steunen

Het kopen van zelfgemaakte vazen brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen een mooi gebaar naar de kleinere ondernemers onder ons, het is ook een mooi gebaar naar het milieu. Bij grote bedrijven die aan bulkproductie doen, wordt er veel weggegooid, gaat er veel geld verloren aan machines en worden er vaak lage lonen gehanteerd, wat juist in dit tijdperk in een erg negatief daglicht staan. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *