Blog

Drie tips voor een duurzaam cadeau

Duurzaamheid is een begrip waar we ons allemaal wel tot op een bepaalde hoogte mee bezighouden. De één probeert duurzamer te leven, door middel van het scheiden van afval, vleesconsumptie te verminderen of minder te vliegen. Iedereen geeft daar zijn of haar eigen invulling aan en alle kleine veranderingen samen hebben een positieve invloed op de wereld. Ook bedrijven proberen steeds meer hun steentje bij te dragen en produceren steeds duurzamere producten. Als iemand jarig is kun je ook kiezen voor duurzame cadeaus. Hieronder lees je een aantal tips voor een fair trade cadeau.

Tweedehands

Als je weet wat iemand graag wil hebben, kun je ook kijken of je het item tweedehands op de kop kunt tikken. Je kunt bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel gaan om te kijken of ze iets vergelijkbaars hebben. Als het iets heel specifieks is, kun je ook op Marktplaats of Facebook Marketplace zoeken. Ook kun je rondvragen aan familie of zij misschien zoiets hebben liggen en of ze het eventueel willen verkopen. Of kijk op je eigen zolder of je iets hebt liggen, wat je niet gebruikt, waar je een ander weer blij mee kunt maken. Er zijn tal van mogelijkheden om een item tweedehands te scoren.

Zelf iets maken

Soms kun je gewoonweg niet meer bedenken wat je iemand cadeau moet doen en dan kan het leuk zijn om zelf iets te maken voor diegene. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het drogen van bloemen, een ketting of armband rijgen, een vaas kleien of het schrijven van een verhaal. Naast het feit dat dit een duurzaam cadeau is, is het ook ontzettend attent om iets voor iemand te maken.

Organiseer een activiteit

Organiseer een leuke dag voor de jarige. Ga bijvoorbeeld uitgebreid samen koken en dineren of maak een heerlijke wandeling en verzorg een picknick. Uit dit duurzame cadeau haal jezelf ook nog veel plezier. Schrijf een leuke kaartje voor de jarige met wat opties aan activiteiten en laat de jarige zelf een keuze maken. Prik een datum en geniet van een gezellige dag samen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *