Blog

Biologische olijfolie: wat zijn de voordelen? 

 

Olijfolie is onmisbaar in de keukenkast van iedere thuiskok. Een scheutje van dit vloeibare goud kan je maaltijd nét dat beetje extra geven. Een paar druppeltjes over je pizza: heerlijk! Het is ook nog eens heel gezond. De onverzadigde vetzuren in olijfolie verkleinen het risico op hart- en vaatziekten en het heeft een hoog gehalte aan vitamine E. Ben je op zoek naar de beste kwaliteit? Dan is het aan te raden om biologische olijfolie te kopen. 

Olijfolie van hoge kwaliteit

Biologische olijfolie wordt op authentieke wijze geproduceerd, met de kennis die al eeuwenlang van boer op boer wordt doorgegeven. En dat proef je! Er worden geen extra ingrediënten aan de olie toegevoegd, dus je proeft de pure smaak van de olijf. Je merkt meteen het verschil tussen biologische olijfolie en de huismerk-olijfolie van de supermarkt bij jou om de hoek. Het is niet alleen lekkerder om biologische olie te kopen, het is bovendien eerlijker voor de olijfboeren. 

Olijfboeren steunen 

Misschien heb je wel eens een olijfboomgaard gezien tijdens je vakantie in Griekenland of Spanje: rijen olijfbomen, zo ver als je kunt kijken. Wist je dat een olijfboom wel 600 jaar oud kan worden? Bij het onderhouden van de boomgaarden komt een hoop werk kijken. De olijfbomen moeten worden gesnoeid, de grond moet worden bemest en de olijven moeten op het juiste moment worden geoogst. Door biologische olijfolie aan te schaffen, steun je de lokale olijfboeren. Doordat de olie rechtstreeks bij de boeren wordt ingekocht, kunnen ook de kleinere familiebedrijven blijven bestaan.

Kookinspiratie met olijfolie

Als je deze pure olijfolie eenmaal in huis hebt gehaald, wil je het natuurlijk verwerken in de lekkerste gerechten. Je kunt de biologische olijfolie gebruiken als basis voor je dressing, je kunt het verwerken in een tapenade of gebruiken voor je zelfgemaakte pesto. Het is ook ontzettend lekker om een stukje vers brood in de olijfolie te dippen en daar wat zeezout overheen te sprenkelen. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *